САПУН „СВЕЩЕНОТО ЕЗЕРО“ С КАЛ ОТ МЪРТВО МОРЕ 120 гр.

6,00 лв.
  • Марка: Рефан
  • Кат. номер: 5323
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

САПУН  „СВЕЩЕНОТО ЕЗЕРО“ С КАЛ ОТ МЪРТВО МОРЕ
Сапунът съдържа лечебна кал от Мъртво море, което всъщност е най-ниското безотточно езеро на Земята.  Съдържанието на соли във водата му е над 30 %, приблизително десет пъти по-солено от океаните. Уникалното минерално съдържание е донесло и славата му на целебен извор. Черната кал, добивана от Мъртво море, се е образувала от пластове, утаяващи се хиляди години. В естествения си вид тя е черна, фина, мазна и леплива маса. Съдържа органични вещества, смесени с минерали и соли от морето. В нея са открити микро- и макроелементи – калций, магнезий, органичен азот, натрий, желязо, мед, селен, литий и др., имащи благотворно действие върху човешкия организъм. Калта стимулира регенеративните процеси, подобрява обмяната на веществата, действа хипоалергично и антисептично. Богатото ù съдържание на сяра и микроелементи попълва кожния дефицит при кожни заболявания. Калта се влага в сапуна без преработка, като така се запазват максимално високите ù дерматологични свойства. В сапуна тя осигурява нежно ексфолиране, чрез което се отстраняват мъртвите клетки на кожата и се почистват порите. Като абсорбира себума, тя я ревитализира и освежава. С богатото си съдържание на минерали, калта спомага за по-добрата хидратация на кожата. Сапунът Свещеното езеро е едно съвременно средство, осигуряващо хигиена и грижа за кожата.

Сапун „ Свещеното езеро“- с лечебна кал и вода от поморийското езеро-лагуна известно, като „свещеното езеро“ на древногръцката колония аполония. Лечебните свойства на водите и калта на езерото са известни още от дълбока древност. По тези места траки, гърци и римляни са прилагали древноегипетския метод за лечение с кал на открито.
Сапунът „Свещеното езеро“ съдържа:
морската вода на езерото-  изключително богата на минерали, микроелементи и планктон - с противовъзпалително действие, ускорява епитализацията, подобрява кръвоснабдяването, ускорява заздравяването на рани.
Лечебната лиманна кал, пелиод(от гръцки пелос-кал). Влага се в сапуна в естествен вид. Стимулира регенеративните процеси, подобрява обмяната на веществата, действа антисептично и хипоалергично. Богатото и съдържание на сяра и микроелементи попълва кожния дефицит при кожни заболявания.
Рапа- термална (изворна) вода и езерна луга, с езерен планктон - влага се в сапуна в естествен вид. Богата на минерали и микроелементи, със силен регенериращ, хипоалергичен и антисептичен ефект.
Сапунът е подходящ, като средство за ежедневна хигиена на всеки тип кожа, включително чувствителна,  лесно възпалима и проблемна поради доказаните лечебни свойства на лиманната кал.

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!