СЕРИЯ VITAMIN С

Vitamin С

Витамин С отдавна привлича вниманието на козметолозите, а откритията през последните години потвърждават, че той играе важна роля за запазването на красотата и здравето на кожата. Той участва във всички протичащи в кожата процеси – растеж, възстановяване на съединителната тъкан, защита от вредните въздействия на околната среда, заздравяване на раните, синтез на колаген, предотвратяващ преждевременното стареене на кожата. Активно подтиска изработването на меланин, като по този начин намалява образуването на пигментни петна и лунички. Прекрасно избелва кожата. Витамин С е мощен антиоксидант, свързващ свободните радикали, които се образуват под въздействието на околната среда и в резултат на физиологичните процеси в организма. Притежава уникални защитни свойства. В повредената от слънцето кожа съдържанието му е значително по-малко, отколкото в нормалната, тъй като той се изразходва за предотвратяване и неутрализиране на негативното въздействие на слънчевите лъчи.

Губейки витамин С, кожата губи гладкост, еластичност и младост. В чист вид обаче витамин С е изключително нестабилен. Не издържа на дневна светлина, въздух и висока температура. Разтваря се лесно във вода, но бързо се окислява във воден разтвор под въздействието на въздуха и светлината. Поради това включването му в състава на средствата за грижа за кожата дълго време беше проблем. Формите, под които се влагаше, бяха или нестабилни, или малко ефективни. Днес, в резултат на научните изследвания и новите технологии, вече е получена нова форма на аскорбинова киселина, която се разтваря в мазнини. Това откритие направи възможно успешното включване на витамин С в съвременната козметика, като се запазва неговата активност през целия период на годност на козметичните продукти. Серията продукти за лице с витамин С с търговска марка REFAN съдържат стабилна, маслоразтворима форма на витамин С, която:
-   Притежава много добра абсорбция през кожата
-   Инхибира активността на вътреклетъчната тирозиназа и меланогенезата (избелване)
-   Намалява UV-индуцираното увреждане на ДНК на клетката (UV защита / анти-стрес)
-   Предотвратява липидната пероксидация и стареене на кожата (антиоксидант)
-   Повишава синтеза на колаген и защита на колаген (против стареене)
Дневният крем предпазва кожата от УВ-лъчите и предпазвайки я от образуването на свободни радикали, се бори с преждевременното стареене.

Нощният крем възстановява кожата през нощта и се бори с образуването на бръчки.

Серумът за лице е с доказано избелващо действие. Нанесен под дневния и нощния крем, както и самостоятелно, той намалява пигментацията на кожата и действа не само избелващо, но и регенериращо.

 

Филтри
Цена
Марки
Филтри
Подреди по